VAIHTELUA AAMU- JA VÄLIPALOIHIN IHAN PERUSAINEKSILLA!

Kyllästyttääkö syödä joka aamu samaa kaurapuuroa marjoilla ja raejuustolla? Nuo kaurahiutaleet, raejuusto/maitorahka, marjat sun muut on suht yleinen aamupalakombo, mitä nettivalmennuksissa ja ravinto-ohjelmissa tarjotaan päivän ensimmäiselle aterialle. Eikä siinä mitään, noihan on vallan hyvät ainekset ravitsevaan aamupalaan. Pelkällä kaurapuurolla ei pitkälle pärjätä, kyllä se vaatii ihan varsinaisen proteiininlähteen siihen tueksi, ja myös hyvää rasvaa tarvitaan mielellään päivän jokaiselle aterialle lukuunottamatta treenin jälkeistä palautusateriaa.

Mutta hei, vaikka ruokaohjelmassa lukisi se kaurahiutale, proteiini, marja-kombo, ei se tarkoita sitä, ettei noistakin aineksista saisi kikkailtua jotain muuta. Suosittelen varioimaan niin paljon kuin mahdollista, varsinkin jos oot kyllästyvää sorttia. 😉 Saat samat ravintoaineet, mutta vaan eri muodoissa.

Alla on pari helppoa reseptiä, jos sulla on aikaa ja halua käyttää uunia eli ns. nähdä vaivaa aamu- ja välipalojen eteen. Voit toteuttaa nuo reseptit vaikka edellisenä iltana ja napata aamulla vauhdista mukaan! Oon testannut molemmat reseptit sekä uunituoreina, että yön yli jääkaapissa säilytettynä ja molemmat toimii hyvin. Oon testannut myös bussimatkalla syötynä, toimii niinkin. Kiire tai pommiin nukkuminen ei ole mikään syy jättää aamupalaa väliin! Ennakoi. Edellisenä iltana kun valmistaa, niin tuo ”taikinan” valmistaminen kestää oikeasti sen 1-2 minuuttia. Et tarvitse edes blenderiä, pelkästään lusikan ja kipon, jossa voit sekoittaa ainekset yhteen. Ei tarvetta hifistelylle.

MARJAPIIRAKKA

2 annosta

80g kaurahiutaleita
100g raejuustoa

150g valkuaista (noin 4:n munan valkuainen) + 1 keltuainen

15g heraproteiinia (esim. vanilja) sekoitettuna shakerissä 1,5dl:aan vettä
ripaus leivinjauhetta
ripaus suolaa
ripaus kardemummaa/kanelia/Urtekramin aitoa vaniljajauhetta mustassa purkissa

Päälle:
130-150g marjoja (vadelma ja mustikka toimii parhaiten!) 

Laita uuni lämpiämään 225 C. Voitele foliovuoka kookosöljyllä. Sekoita kaikki taikinan ainekset kipossa lusikalla/haarukalla. Juuri ennen kun piirakka on menossa uuniin, heitä jäiset marjat päälle. Paista uunissa keskitasolla n. 35min. Kokeile kypsyyttä haarukalla lopussa, ettei taikinaa enää tartu haarukkaan. Anna jäähtyä ennen nauttimista, jos maltat. 😉

Lisää valmiin piirakan päälle kastikkeeksi ProFitin valkosuklaa-proteiinivanukasta. Tuon merkin proteiinivanukas on koostumukseltaan just sopivan juoksevaa, että se menee hyvin jonkun vatkatun vaniljakastikkeen asemasta. Yhdessä annoksessa piirakkaa on noin 295 kcal ilman pudding-kastiketta! Toimii siis hyvin myös ilman kastiketta, tai tarvittaessa kastikkeena voisi toimia myös vaniljanmakuinen heraprotsku sekoitettuna pieneen määrään vettä?

Sama(hko)t ainekset toimivat hei myös pannareina/vohveleina!

Pahoittelut varsin epäesteettisestä kuvasta.

1 keltuainen
125g valkuaista
100g raejuustoa
70g kaurahiutale
mantelimaitoa tilkka, jotta koostumus on taikinamaista

hitosti kardemummaa / Urtekram vaniljajauhetta / kanelia
suolaa
leivinjauhetta

Lusikalla sekasin ja pannulle ja marjat jossain vaiheessa sekaan. Paista pannarit kookosöljyssä, saat pehmeän kookoksisen sivumaun sinne sekaan. Nam.

JUUSTORIESKAT

Vannon käsi sydämellä, että näiden maku on taivaallinen, vaikka ulkonäkö kertoo nyt jotain muuta.

100g raejuustoa
70g kaurahiutaleita
1 kokonainen kananmuna
tilkka mantelimaitoa (lisää vaikka viimeisenä tämä, että sulla on jo hajua siitä, mikä taikinan koostumus tulee olemaan!)
ripaus suolaa
loraus leivinjauhetta

Lusikalla kaikki kipossa sekaisin. Voit vaikka painella haarukalla raejuustopaloja ”litteämmiksi”, jos rakeinen koostumus häiritsee. Se ei kyllä kypsänä ole enää kokkareista. 😀 Taikinan pitää olla raakana siis melko kiinteää, ei sellaista ihan löllöä.

Muotoile kämmenen välissä pyöreitä rieskoja ja laita leivinpaperin päällä uuniin 200C. Ajasta ei niin väliä, kyllä sen huomaa kun alkaa näyttää hyvältä. Olisko 15-20 minuuttia? 

HUOM. Rieskat ei ole muotoiluvaiheessa kovin kiinteitä, eli ne ei pysy kasassa kovin hyvin, mutta älä välitä siitä. Voit paistaa rieskat myös jossain matalassa muffinsivuoan tyyppisessä ratkaisussa, kunhan öljyät jokaisen vuoan esim. kookosöljyllä ennen kun lisäät taikinat sinne. Näin saat vähän kuohkeampia leipäsiä. Testattu niinkin. 6/5.

Tuohon juustorieska-aamupalaan sopii kaveriksi vielä loistavasti joku ½ purkillista maitorahkaa marjoilla ja mehukeitolla, jonne tulee mukaan toki vielä maapähkinävoisilmä tai lusikallinen jotain siemensekoitusta.

Voit loihtia kaurahiutaleista, marjoista ja maitorahkasta (yms.) myös smoothien blenderissä tai blendata ainekset ja kokeilla tehdä niistä ”jäätelöä” pakastimessa. Tai voit sekoittaa ainekset edellisenä iltana kipossa ja nauttia aamulla tuorepuurona. Tuolloin sekaan kannattaa laittaa reilu lusikallinen chiansiemeniä, niin tuorepuuron koostumus paranee entisestään.

Aiotko kokeilla jotain näistä komboista? 🙂 Kerro mulle, jos testaat!

Maukkaita arkiaamuja just sulle!

Edellisessä postauksessa:

KAKSI TAPAA MOTIVOITUA – KUMPI TOIMII SULLA?

***

SEURAATHAN JO SOMESSA? 😉

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

 

Leea V.

Yksi vastaus artikkeliin “VAIHTELUA AAMU- JA VÄLIPALOIHIN IHAN PERUSAINEKSILLA!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta