Koulu, joka sai mut rakastumaan elämääni

Mulle sanottiin tuossa hiljattain, että näytän onnelliselta. Kyllä, sitä mä ennen kaikkea olenkin, koska oon vihdoin löytänyt oikean suunnan mun elämälle. Mieletön tunne saada selvyys siitä, mikä on se mulle tarkoitettu polku.

En tiedä, onko sattumaa, mutta Trainer4Youn personal trainer -koulutuksen alettua oon huomannut mun elämänasenteen muuttuneen positiivisempaan suuntaan. Oon myös kiitollisempi, kuin ennen, ihan arkisista asioista siis. Saatan kesken bussipysäkille kävelyn huomata miettiväni, että onpas mukavaa, kun on toimivat jalat. PT-koulutuksen myötä oon alkanut enemmän pohtimaan omaa arvomaailmaa ja sellainen turha pessimistisyys on alkanut vähitellen hiipua. En mä ennen ollut edes pohtinut, että elänkö mä omien arvojeni mukaisesti, tai onko mun elämän tapahtumat mun omalla vastuulla ja omassa vaikutusvallassa (vastaus: on).

On ihan tosi tärkeää ympäröidä itsensä samanhenkisillä ihmisillä, jotka ymmärtää, miksi sä sytyt jostain ja osaa samaistua siihen elämäntapaan.  Silloin aikanaan, kun lähdin muuttamaan elämäntapoja, niin ympärillä oli kova biletysvaihe päällä, eikä mistään saanut ”vertaistukea” omaan muutokseen. Olin pitkään se outolintu, joka kantaa sheikkereitä mukana joka paikkaan ja ”luulee olevansa niin fitness”. Hirveä tunne, kun teki mieli jauhaa suu vaahdossa hyvin menneistä treeneistä ja kukaan ei ymmärtänyt, mikä siinä on niin hienoa tai kiinnostavaa.

Nyt ympärillä on huippuhyvä verkosto, jossa fiilistellään ihan samoja asioita, ja jossa mennään, eikä meinata. Ei enää jossittelua, jumalauta!

”En tiiä, mihin tää tie alkaa kulkemaan,
kukaan ei antanu karttaa mullekaan,
on pakko mennä enkä kerkee selittää,
mä vaan tunnen, et mä oon melkeen perillä.”

– Roope Salminen & Koirat – Reissumies

Trainer4You-koulutuksen tuoman inspiraation voimalla oon rakastunut yleisesti ottaen elämään entistä enemmän. Päällimmäisenä on kiitollisuus ja ylpeys siitä, että päätin hypätä koulutukseen mukaan. Harvoin missään törmää niin hyvään ilmapiiriin, kuin Trainer4Youn valmennuskeskuksessa Keilarannassa. Astut sinne rakennukseen sisään, niin tulee heti sellaiset vaaleanpunaiset sydänlasit silmille. Se rakennus on täynnä iloisia, elämänhaluisia, inspiroivia ihmisiä, joista näkee kauas, että ne nauttii siitä mitä tekee ja säteilee hyvää energiaa myös ulospäin.

jes

Kouluttajia meillä on ollut ihan laidasta laitaan matkan varrella ja jokainen yksilö on tuonut omalla kokemuksellaan ja ammattitaidollaan uusia näkökulmia opetukseen. Omalla aktiivisuudella ja itsenäisellä opiskelulla on tietenkin todella iso painoarvo koko tuon PT-koulutusputken ajan. Lähikoulutusjaksojen välissä on yksinkertaisesti pakko opiskella itsenäisesti ja kerrata käytyjä asioita, soveltaa niitä käytännössä omaan ja valmennettavien treeniin jne.

Sanotaanko, että jos on sitä mieltä, että suomalaisten terveys on hyvällä mallilla, niin elää aikamoisessa kuplassa. Töitä riittää, mutta Trainer4Youlla halutaan nimenomaan rikkoa ennakkokäsitystä siitä, että personal trainerit olisi aina sellaisia piiskaavia ja pää punaisena karjuvia rääkkääjiä, mitä näkee tv-sarjoissa (Suurin Pudottaja yms.).

ilo
Jotakuinkin näin.

Jos nyt joku miettii, onko tuo koulutus mistään kotoisin ja onko se hintansa arvoinen, niin eiköhän tässä tekstissä oo aika hyvin tullut ilmi, että hetkeäkään en ole katunut päätöstäni lähteä opiskelemaan tätä alaa.

***

Voit seurata mun treeni- ja arkimeininkejä somessa:

Twitter

Instagram

Leea V.

4 vastausta artikkeliin “Koulu, joka sai mut rakastumaan elämääni”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta