Mikä saa sut liekkeihin?

Elämä on subjektiivista. Siinä missä joku nauttii päivittäisestä kännien vetämisestä, niin mulle se nautinto tulee fyysisten rajojen ylittämisestä ja itsensä haastamisesta. Kun sydän tykyttää hulluna, hikipisarat valuu silmiin ja tunnen kasvavan paineen lihaksissa, tunnen olevani elossa.

En ymmärrä, miksi treenaavien ihmisten elämäntapaa moititaan ja ruoditaan jatkuvasti, mutta ei kellekään varmaan tuu mieleenkään piikitellä jotain intohimoista kutojaa harrastuksestaan? Antaa ihmisten tehdä elämässä sitä, mikä niitä eniten kiinnostaa. Miettikää, miten siistiä on, ettei kaikkia kiinnosta samat asiat elämässä. Onko se toiselta pois, jos joku rakastaa vaikka kuviokelluntaa? Ei. Tehdään sitä, mikä itse koetaan merkitykselliseksi! Ihminen on kiinnostavimmillaan silloin, kun siitä huokuu läpi tekemisen ilo. Ihan se ja sama, mitä se tekeminen on (kunhan se ei vahingoita muita).

great-steve-jobs-quotes-ever

Tsekkaa vaikka tämä Joni Jaakkolan puhe (Täysii-seminaari 2014) elämän subjektiivisuudesta, niin alkaa asiat hahmottumaan. Kukaan ei koe asioita samalla tavalla, vaan me koetaan asiat sen mukaan, millaisten lasien läpi me katsotaan tätä maailmaa ja mitä asioita itse priorisoidaan elämässä. Voit siis selittää vaikka aamusta iltaan syitä siihen, miksi on niin siistiä hifistellä eri kahvilaatujen kanssa ja maksaa kolmekymppiä hyvälaatuisesta kahvista, mutta joku teetä juova ihminen ei tule koskaan ymmärtämään sitä, mitä sä haet takaa. Ja se on ihan okei. Toisen tapa elää ei ole yhtään sen parempi – se on vaan erilainen. 

On helppo sortua selittelemään omia intohimoja niille, jotka ei tule koskaan ymmärtämään niitä kuitenkaan. Koska ne ei koe sitä asiaa samalla tavalla. Sitten alkaa ajatella, että onko tässä jutussa mitään järkeä? Mutta koska et voi ikinä miellyttää kaikkia, niin keskity siihen, että sun elämä on sulle itsellesi merkityksellistä.

subjective

Nyt viime aikoina oon alkanut tajuumaan kontrastin nykyisen ja entisen tilanteeni välillä. Haluanko oikeasti valita helpon tien, jämähtää työhön ja alaan, joka ei tunnu yhtään omalta ja jossa en voi koskaan kehittää itseäni tai ainakaan nauttia siitä samalla? En. Ei elämää kuulu elää sellaisessa hiljaisessa epätoivossa. Olipa sun unelma-ammattina rekkakuski tai astronautti, niin aina löytyy joku, jolla on siihen sanomista. Joten aloita jostain nyt heti huolimatta siitä, miten naurettavan kaukaiselta se päämäärä tuntuu tällä hetkellä. Aika kuluu eteenpäin joka tapauksessa ja musta ainakin sitä matkaa on kivempi kulkea niin, että saa koko ajan uusia oivalluksia ja oppii jotain uutta.

Tää on taas osa tätä subjektiivisuuden kokemusta, mutta monesti kuulee, että fitness (ärsyttävä sana) on ihan typerää touhua, keskitytään vaan omaan napaan ja fleksaillaan päivät pitkät peilin edessä. Ihminen, joka rakastaa vaikkapa meikkaamista tai sitä oman fysiikan rakentamista, ei välttämättä ole pinnallinen, sisältä täysin ontto ja itsekeskeinen tyhjäpää. On niin helppoa tehdä ennakko-oletuksia toisista. Kaikilta ihmisiltä voi kuitenkin oppia jotain uutta. Käyttää inspiraation lähteenä. Pidä silmät auki, kysy, kuuntele – älä työnnä ihmisiä rajallisiin bokseihin.

physique

Leea V.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta